Α. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ PROTECTOR Απολυμάνσεις - Απεντομώσεις

Δρυόπων 23
118 52 Αθήνα

Τηλέφωνο 210 27.72.170, 213 03.83.347
Κινητό τηλέφωνο 6977 269.284
Φαξ 215 50.51.171

%70%72%6F%74%65%63%74%6F%72%68%65%61%6C%74%68%40%68%6F%74%6D%61%69%6C%2E%63%6F%6D

Στην αρχή

Απεντομώσεις από την εταιρία Α. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ PROTECTOR στην Αθήνα


Με την πιστή εφαρμογή των σχετικών κανονισμών της Ε.Ε. με I.P.M. (Integrated Pest Management) και τις αρχές της Ορθής Υγιεινής Πρακτικής, η A. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ-PROTECTOR, στην Αθήνα η καταπολέμηση των εντόμων γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να μην επιβαρύνονται τόσο οι ανθρώπινοι οργανισμοί που βρίσκονται στον χώρο, όσο και το περιβάλλον, ενώ μετά την ολοκλήρωση της απεντόμωσης λαμβάνετε και το σχετικό πιστοποιητικό, εγκεκριμένο από τον αρμόδιο φορέα.

Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε είναι εγκεκριμένα από το ΥΠΑΑΤ και είναι στη διάθεση του πελάτη τα MSDS και οι άδειες τους.

Σε κάθε περίπτωση γίνεται ταυτοποίηση του εντόμου και στη συνέχεια προχωράμε στην απεντόμωση . Με το τέλος των εργασιών εκτός του πιστοποιητικού παρέχονται και συμβουλές ,οδηγίες ώστε να επιτυγχάνουμε το μέγιστο αποτέλεσμα.

Μην ξεχνάτε η εταιρεία μας μπορεί να δώσει ριζική λύση στο κάθε πρόβλημα, αλλά μετά την εργασία μας απαιτείται   και η συνεργασία του πελάτη για την διατήρηση του άριστου αποτελέσματος.      

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ ΧΩΡΩΝ (ΞΗΡΟΣ ΠΑΓΟΣ)
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ (ΞΗΡΟΣ ΠΑΓΟΣ)
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ (ΞΗΡΟΣ ΠΑΓΟΣ)
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΞΥΛΟΦΑΓΩΝ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΞΥΛΟΦΑΓΩΝ
Aπεντόμωση για κοριούς σε στρώματα, κρεβάτια, καναπέδες, ξύλινα έπιπλα κ.α.

Aπεντόμωση για κοριούς σε στρώματα, κρεβάτια, καναπέδες, ξύλινα έπιπλα και γενικότερα σε δωμάτια που έχουν προσβληθεί από κοριούς, γίνεται με ειδικό σκεύασμα εξαιρετικά αποτελεσματικό αλλά συγχρόνως μη τοξικό για τον άνθρωπο που έρχεται σε άμεση επαφή με τα προσβληθέντα αντικείμενα. Η μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί με βιοεξυγίανση όπου τα στρώματα καθαρίζονται εξωτερικά και εσωτερικά με ειδικό μηχάνημα όπου τα τραντάζει και απορροφά στερεά σωματίδια από το εσωτερικό τους. Το ειδικό φίλτρο HEPA του μηχανήματος εξασφαλίζει υψηλή κατακράτηση σκόνης, εντόμων και αυγών στο εσωτερικό του.  

Κοριοί

Στην πορεία της, η εταιρεία μας ανέπτυξε μεθόδους για την καταπολέμηση των κοριών, με τρόπο ασφαλή και οικολογικό χωρίς την χρήση εντομοκτόνου και επικίνδυνων χημικών στο στρώμα (που έτσι και αλλιώς η άδεια τους απαγορεύει και δεν επιτρέπει αυτήν την χρήση)

Γονιδιακές μεταλλάξεις

Μοριακά «κόλπα» προστατεύουν τους κοριούς απ’ τα εντομοκτόνα

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Οι κοριοί χρησιμοποιούν μια ευρεία γκάμα μεθόδων για να καταστήσουν άχρηστα τα εντομοκτόνα και να απειλήσουν την ανθρώπινη υγεία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Scientific Reports.

Οι παρασιτώσεις παρουσιάζουν αύξηση παγκοσμίως καθώς τα παράσιτα γίνονται όλο και πιο ανθεκτικά σε ορισμένες χημικές ουσίες. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κεντάκι εντόπισαν 14 γονίδια που σχετίζονται με έναν αριθμό σημαντικών βιολογικών αλλαγών στον οργανισμό των κοριών, καθιστώντας τους πιο ανθεκτικούς στα εντομοκτόνα.

Στις αλλαγές αυτές περιλαμβάνονται η σκλήρυνση του δέρματος τους, που σταματά τη διείσδυση των χημικών ουσιών των εντομοκτόνων καθώς και μεταλλάξεις που εμποδίζουν τις τοξίνες να επηρεάσουν αρνητικά το νευρικό τους σύστημα.

Επίσης, κάποιες οικογένειες κοριών παράγουν υψηλότερα επίπεδα ενζύμων που τους βοηθούν να μεταβολίσουν τις χημικές ουσίες των εντομοκτόνων.

Ο Σούμπα Πάλλι, καθηγητής Εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι και συγγραφέας της μελέτης εξηγεί ότι, οι κοριοί χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό μοριακών κόλπων για να επιβιώνουν στο οικιακό περιβάλλον.

«Ορισμένοι κοριοί χρησιμοποιούν έως και τέσσερις διαφορετικούς μηχανισμούς επιβίωσης ταυτόχρονα, ενώ άλλοι τρεις και ούτω καθεξής», εξηγεί και συμπληρώνει ότι «οι κοριοί επιστρατεύουν όσους μηχανισμούς αντίστασης είναι κάθε φορά αναγκαίοι προκειμένου να αποφύγουν την τοξικότητα των εντομοκτόνων».

Οι κοριοί είναι παγκοσμίως παρόντες, αλλά τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία παρατηρείται μια τεράστια αύξηση της παρουσίας τους.

Οι κοριοί «φωλιάζουν» στο στρώμα του κρεβατιού, στους καναπέδες και άλλα σημεία του σπιτιού, προσκολλώνται στο δέρμα του «θύματος» και σιτίζονται «ρουφώντας» αίμα. Η παρουσία τους καθίστανται αντιληπτή από τον έντονο κνησμό και τα κόκκινα σημάδια που αφήνει στο ανθρώπινο δέρμα το τσίμπημά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κοριοί είναι από τα πιο δύσκολα παράσιτα ως προς την αντιμετώπιση τους. Η εκκένωση του δωματίου ή και του σπιτιού μερικές φορές είναι αναποτελεσματικά μέτρα, αφού οι κοριοί μπορούν να επιβιώσουν να μήνες χωρίς τροφή.

Παλαιότερα, η απευθείας έκθεση του κοριού σε εντομοκτόνα όπως το συνθετικό οργανικό πυρεθροειδές, ήταν αποτελεσματικός τρόπος εξόντωσής τους. Αλλά όχι πια.

Ο Δρ Πάλλι, εξηγεί ότι οι 21 πληθυσμοί κοριών που είχε συλλέξει από χώρους κοντά στο πανεπιστήμιο ήταν φορείς γονιδίων που σχετίζονται με την ανθεκτικότητα στα πυρεθροειδή και εντοπίζεται στο εξωτερικό σκληρό κέλυφος των παρασίτων.

«Υποθέτουμε ότι η έκφραση των γονιδίων στην επιδερμίδα των κοριών τους παρέχει μιας πρώτης γραμμής άμυνα στα παρασιτοκτόνα», εξηγεί.

Η μελέτη αναμένεται να βοηθήσει τους επιστήμονες να αναπτύξουν νέα και αποτελεσματικότερα εντομοκτόνα, τα οποία θα μπορούν να κάμψουν την μοριακή αντίσταση των κοριών.

Μέχρι τότε όμως, οι εταιρείες απεντόμωσης θα πρέπει να εφευρίσκουν όλο και αποτελεσματικότερους τρόπους απολύμανσης των σπιτιών.

«Σε χώρες, όπως η Ινδία, οι κοριοί δεν θεωρούνται μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας. Οι άνθρωποι απλώς ‘λιάζουν’ τα στρώματα τους και οι κοριοί εξοντώνονται από τη ζέστη. Παρόμοια μέσα έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν και οι δυτικές κοινωνίες, αφού τα εντομοκτόνα καθίστανται όλο και λιγότερο αποτελεσματικά», εξηγεί ο Δρ Πάλλι.

Εάν λοιπόν υποπτεύεστε ή έχετε διαπιστώσει ότι κοριοί έχουν «φωλιάσει» στο σπίτι σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ανεβάσετε την θερμοκρασία του χώρου στους 30 με 35 βαθμούς Κελσίου, ώστε τα παράσιτα να πεθάνουν απ’ τη ζέστη.

Πηγη: www.health.in.gr

Απεντόμωση με ψεκασμό χαμηλής πίεσης (ψεκαστήρες)

Απεντόμωση με ψεκασμό χαμηλής πίεσης (ψεκαστήρες) για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αναφέρονται κυρίως σε βαδιστικά έντομα (κατσαρίδες, τσιμπούρια, ψύλλους, κοριούς, αράχνες, μυρμήγκια κ.α.) αλλά και για ιπτάμενα έντομα (κουνούπια, μύγες κ.α.)
Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για κάθε είδος εντόμου είναι διαφορετικά κατά περίπτωση, όπως επίσης και ο τρόπος ψεκασμού

Απεντόμωση με εκνέφωση (fog)

Απεντόμωση με εκνέφωση (fog) o τρόπος αυτός συνίσταται για ιπτάμενα έντομα, αλλά και για βαδιστικά και κυρίως για εκτεταμένα προβλήματα όπου απαιτείται καθολικός ψεκασμός.
Το μηχάνημα δημιουργεί νέφος μικροσταγονιδίων ( 20-120 microns) καθιστώντας το εντομοκτόνο εφαρμόσιμο σε όλες τις επιφάνειες του χώρου.

Κουνουποκτονία (Εκτεταμένη απεντόμωση εξωτερικών χώρων)

Κουνουποκτονία (Εκτεταμένη απεντόμωση εξωτερικών χώρων)
Η εργασία αυτή γίνεται με ειδικό ψεκαστικό μηχάνημα ( νεφελοψεκασμός ) αλλά και με την χρήση ειδικών προνυμφοκτόνων σε λιμνάζοντα νερά ώστε να επιτυγχάνουμε τον έλεγχο των πληθυσμών των κουνουπιών.
Οι εφαρμογές αυτές γίνονται σε κήπους, εξωτερικούς χώρους σπιτιών, υπαίθριους χώρους και εκτάσεις γενικότερα.

Απεντόμωση με gel.

Απεντόμωση με gel.
Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται για την προσβολή από την γερμανική κατσαρίδα (ψιλή) κυρίως σε κουζίνες, μπάνια και ηλεκτρικές συσκευές.

Ειδική απεντόμωση για ξυλοφάγα έντομα

Ειδική απεντόμωση για ξυλοφάγα έντομα.
To σαράκι του ξύλου απαιτεί συνδυασμούς τεχνικών και σκευασμάτων.
Η εταιρεία μας έχοντας την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία στο πρόβλημα αυτό, εφαρμόζει πρωτοποριακή μέθοδο καταπολέμησης, συνδυάζοντας οικολογικά, αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικά   σκευάσματα.
Επίσης αναλόγως την περίπτωση, είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε εντελώς ατοξική μέθοδο (τροποποιημένης ατμόσφαιρας) σε αντικείμενα από ξύλο, χαρτί κλπ.

Ειδική απεντόμωση για βιβλία, έργα τέχνης,υφάσματα κλπ.

Ειδική απεντόμωση για βιβλία, έργα τέχνης,υφάσματα κλπ.
Ατοξική μέθοδος τροποποιημένης ατμόσφαιρας για βιβλιοθήκες , πινακοθήκες, μουσεία, βεστιάρια θεάτρων.
Εφαρμόζεται γενικά σε ευαίσθητους χώρους όπου χρειάζονται ειδική φροντίδα αντικείμενα ιστορικής αξίας και αντικείμενα τέχνης.
Απαλλάσσει από έντομα 100% χωρίς την παραμικρή φθορά όλα αυτά που είναι πολύτιμα.
Τα αντικείμενα παραδίδονται συσκευασμένα σε ειδικούς σάκους για πλήρη προστασία μετά την εφαρμογή.


Περιοχές Εξυπηρέτησης


Αγία Βαρβάρα Άγιοι Ανάργυροι Άγιος Δημήτριος
Αιγάλεω Άλιμος Αργυρούπολη
Βούλα Βουλιαγμένη Βύρωνα
Γαλάτσι Γλυφάδα Δάφνη
Ζωγράφου Ηλιούπολη Ηράκλειο
Θησείο Ίλιον Καισαριανή
Καλλιθέα Καματερό Κερατσίνι –Δραπετσώνα
Κορυδαλλός Κουκάκι Κυψέλη
Μοσχάτο –Ταύρος Νέα Ιωνία Νέα Σμύρνη
Παλαιό & Νέο Φάληρο Νίκαια Παπάγος
Πειραιάς Περιστέρι Πετράλωνα
Πετρούπολη Ρέντης Υμηττός
Φιλοθέη Χαλάνδρι Χολαργός
Παλαιό & Νέο Ψυχικό