Δρυόπων 23, Αθήνα, 118 52
2102772170
2130383347
📞6977269284

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΚΟΡΙΩΝ | ΚΟΡΙΟΙ ΣΕ ΣΤΡΩΜΑΤΑ | ΚΟΡΙΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ | ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΟΡΙΟΙ

Απεντόμωση κοριών, αποτελεσματική απολύμανση από κοριούς από εξειδικευμένους τεχνικούς.

Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας εγγυάται για αποτελεσματικές λύσεις. Καταπολέμηση Κοριών με Άμεσα Αποτελέσματα! Ειδικευόμαστε και σε απεντομώσεις ξενοδοχείων.

Ο κοριός (cimex lectularius) είναι ένα έντομο υψίστης υγειονομικής σημασίας. Τα ενήλικα έντομα έχουν μέγεθος περί τα 4 με 5 χιλιοστά, ενώ το χρώμα τους είναι ανοιχτό σκούρο καθόσο είναι άσιτα και ύστερα από λήψη αίματος το χρώμα τους σκουραίνει χαρακτηριστικά. Τρέφονται αποκλειστικά με αίμα -κατά προτίμηση ανθρώπινο- και συχνάζει σε σκιερούς και στενούς χώρους όπως ρωγμές τοίχων και ξύλινων επιφανειών, σε εσωτερικές γωνίες των σκελετών των κρεβατιών και σε ραφές υφασμάτων.

Ο βιολογικός κύκλος των κοριών αποτελείται από ημιτελή μεταμόρφωση (αυγό-νύμφη-ακμαίο). Το θυληκό αποθέτει κατά μέσον όρο 1-5 αυγά την ημέρα (μέγιστος αριθμός 12) μεγέθους ενός χιλιοστού, μεμονωμένα σε σχισμές. Η εκκόλαψή τους χρειάζεται μεταξύ 7 έως 10 ημερών ανάλογα τη θερμοκρασία, ενώ αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή (υπό των 13-15ο C), η εκκόλαψη δύναται να ανασταλεί μέχρι και για 12 βδομάδες. Άν οι συνθήκες είναι δυσμενείς για την επιβίωση του (θερμοκρασία, έλλειψη ξενιστή), ο κοριός εισέρχεται σε φάση ημιδιάπαυσης.

Αν και το νύγμα των κοριών είναι σχετικά ανώδυνο, οι περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουν αλλεργικη αντίδραση στο σάλιο του κοριού το οποίο εγχύεται στο νύγμα κατά την αιμομύζηση. Τα νύγματα τους προκαλούν ερυθρωπούς πομφούς (περίγραπτα εξανθήματα του δέρματος) και κνησμό. Τέλος, έχει βρεθεί να προσβάλλονται από πολλά παθογόνα, αλλά ο ρόλος τους ως μηχανικοί ή βιολογικοί διαβιβαστές παθογόνων οργανισμών στον άνθρωπο δεν έχει τεκμηριωθεί, παρότι έχουν καταγραφεί μεμονωμένες περιπτώσεις.

Αντιμετώπιση με εφαρμογή ψεκασμού χαμηλής πιέσεως

Ο κοριός χαρακτηρίζεται από υψήλη ανθεκτικότητα στα βιοκτόνα και σε συνδυασμό με τη συνηθεία του να βρίσκει καταφύγιο σε ευαίσθητους υγειονομικά χώρους, όπως τα κρεβάτια, τον καθιστά δύσκολο στόχο και η ανάγκη να αντιμετωπιστεί από έμπειρο και καταρτισμένο συνεργείο γίνεται επιτακτική. Η εταιρεία μας συμπυκνώνοντας την πολυετή εμπειρία και την ανεπτυγμένη τεχνογνωσία της εγγυάται την οριστική απαλλαγή από τους κοριούς με μία μόνο εφαρμογή και την προτεραιοποίηση της ασφάλειας των ανθρώπων και των κατοικιδίων ζώων. Η μέθοδος που ακολουθείται είναι αυτή του ψεκασμού χαμηλής πιέσεως, χρησιμοποιώντας ισχυρά σκεύασματα βιοκτόνων με υπολλειματική δράση, εγκεκριμένα από το ΥΠΑΑΤ.

Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, δεδομένης της παρουσίας νηπίων, παιδιών ή ατόμων που βρίσκονται σε κατάκλιση και η εφαρμογή βιοκτόνου θεωρείται επίφοβη, παρέχεται η εναλλακτική δυνατότητα καταπολέμησης των κοριών με εφαρμογή ψεκασμού ατοξικού σκευάσματος μηχανικής εξόντωσης κοριών.

κοριοί σε στρώμα

Αντιμετώπιση με στοχευμένη θερμική απεντόμωση Cimex Eradicator

Η συσκευή Cimex Eradicator αποτελεί την τελευταία τεχνολογική και οικολογική λύση για την καταπολέμηση των κοριών. Δίχως να γίνεται χρήση χημικών βιοκτόνων, η εξόντωση των εντόμων συντελείται χάρη στον υπέρθερμο ξηρό ατμό. Ο υπέρθερμος ατμός που παράγεται από την συσκευή Cimex Eradicator δύναται να εξαλείψει όλα τα αυγά, καθώς και όλες τις κινητές μορφές του εντόμου με μια μόνο εφαρμογή.

Η ροή του ξηρού υπέρθερμου ατμού που χορηγείται είναι αρκετά ισχυρή ώστε να διεισδύει αποτελεσματικά σε ρωγμές και σχισμές ή να διαπεράσει ακόμα και δύο στρώματα υφασμάτων χωρίς να εκδιώξει τους κοριούς και κατα συνέπεια να τους διασπείρει στους γύρω χώρους.

Η εν λόγω μέθοδος καταπολέμησης κοριών δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις ούτε στην υγεία των ανθρώπων και των κατοικιδίων, αλλά ούτε και στο περιβάλλον. Η εφαρμογή μπορεί να διεξαχθεί ακόμα και χωρίς την αναγκαστική εκκένωση του χώρου, ενώ οι χώροι μπορούν να χρησιμοποιηθόυν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

θερμικη απεντομωση cimex eradicator

Κάλεσε