Δρυόπων 23, Αθήνα, 118 52
2102772170
2130383347
📞6977269284

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ

Αποτελεσματική απεντόμωση κατσαρίδων από την καλύτερη εταιρεία απολυμάνσεων. Η εταιρία μας εδρεύει στα Πετράλωνα και εξυπηρετεί όλη την Αττική.
Οι κατσαρίδες ως παράσιτο είναι ιδιαίτερα κοινό πρόβλημα, ενώ ως έντομο είναι μείζονος υγειονομικής σημασίας. Προτιμούν ζεστό (20-26.7 βαθμούς Κελσίου) και υγρό περιβάλλον, και ως εκ τούτου απαντώνται συχνά σε κουζίνες, αποθήκες τροφίμων, μπάνια κ.ά.. Είναι παμφάγες, αλλά δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις αμυλούχες και ζαχαρούχες τροφές.

Κατσαρίδες έχουν βρεθεί σε φυσικές συνθήκες να είναι μολυσμένες με 40 περίπου είδη βακτηρίων, παθογόνων για τα σπονδυλωτά, όπως εκείνα της λέπρας, βουβωνικής πανώλης, δυσεντερίας, παιδικής διάρροιας, τυφοειδούς πυρετού, γαστρεντερίτιδας κ.ά.. Διάφοροι ιοί, όπως αυτοί της πολιομυελίτιδας μπορεί να μεταδοθούν επίσης με κατσαρίδες, καθώς και ορισμένοι μύκητες. Αλλεργικές εκδηλώσεις όπως δερματίτιδες, οιδήματα των βλεφαρίδων κ.ά. έχουν αποδοθεί σε άμεση επαφή του ανθρώπου με κατσαρίδες.

Τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί ότι ορισμένα είδη κατσαρίδων εκκρίνουν ουσίες που είναι καρκινογόνες ή προκαλούν μεταλλαγές και βρίσκονται σε μικρές αλλά σταθερές ποσότητες στα αποχωρήματά τους.

Η συνήθεια τους να αποβάλλουν ημιπεμθείσα τροφή και αποχωρήματα πάνω στις τροφές ενώ συνεχίζουν να τρέφονται , τις κάνει ακόμη πιο επικίνδυνες, όπως και το γεγονός ότι τρέφονται κατά τη διάρκεια της νύχτας και συχνά δε γίνονται αντιληπτές. Σχετικές μελέτες έχουν δείξει τη σημασία των αποχωρημάτων των κατσαριδών στις αλλεργίες και στο άσθμα στον άνθρωπο.

Στην Ελλάδα τα κύρια είδη κατσαρίδας που απαντώνται είναι η Blattela germanica (ψιλή κατσαρίδα) και η Periplaneta Americana (μεγάλη κατσαρίδα), ενώ σπανιότερα και η Blatta orientalis και η Supella longipalpa.

γερμανικη κατσαριδα ψιλη

Γερμανική κατσαρίδα (ψιλή)

Η μέθοδος αντιμετώπισης που ενδείκνυται για την γερμανική κατσαρίδα είναι η εφαρμογή τροφελκυστικής εντομοκτόνου γέλης (gel). Το ειδικά εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό μας εντοπίζει τις εστίες κατσαριδών και τις περιοχές αναζήτησης τροφής τους, όπου γίνεται και η τοποθέτηση των δολωμάτων. Για βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων, η περιοχή που πρόκειται να θεραπευτεί θα πρέπει να καθαριστεί και να τακτοποιηθεί, ενώ κρίνεται αναγκαίος ο κατά δύναμιν περιορισμός των εναλλακτικών πηγών τροφής, καθώς η παρουσία του ενδέχεται να αποτρέψει τις κατσαρίδες από την επαφή τους με το βιοκτόνο δόλωμα.

αμερικανικη κατσαριδα μεγαλη

Αμερικάνικη κατσαρίδα (μεγάλη)

Η μέθοδος αντιμετώπισης που ενδείκνυται για την αμερικάνικη κατσαρίδα είναι ο υπολλειματικός ψεκασμός βιοκτόνου. Ανάλογα με το μικροκλίμα και τις ιδαιτερότητες του χώρου σας (π.χ. ύπαρξη κατοικιδίων κλπ.) επιλέγονται τα κατάλληλα σκευάσματα. Σημειωτέον πως όλα τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι μη τοξικά, άοσμα, εγκεκριμένα από το ΥΠΑΑΤ και με μεγάλη υπολειμματική δράση. Ύστερα δίνονται από το συνεργείο οι απαραίτητες οδηγίες και υποδείξεις για την ασφάλεια, αλλά και τη διατήρηση του αποτελέσματος.

Κάλεσε