Δρυόπων 23, Αθήνα, 118 52
2102772170
2130383347
📞6977269284

Κουνουποκτονία - Αντιμετώπιση κουνουπιών

Το κουνούπι είναι δίπτερο έντομο της οικογένειας Culicidae, με 50 είδη του να απαντώνται στην Ελλάδα από σύνολο περίπου 3.500. Είναι έντομο υψίστης υγειονομικής σημασίας, καθώς αποτελεί φορέα αμέτρητων σοβαρών και θανατηφόρων ασθενειών και ως εκ τούτου διατηρεί τον τίτλο του πιο θανατηφόρου για τον άνθρωπο ζώου. Μεταξύ των ασθενειών των οποίων είναι φορέας είναι η ελονοσία, ο δάγκειος αιμορραγικός πυρετός, ο κίντρινος πυρετός, η τσικουνγκούνια και ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Ο βιολογικός κύκλος του κουνουπιού αποτελείται από το αυγό, τα προνυμφικά στάδια, τη νύμφη και τέλος το ακμαίο. Εκτός του τελευταίου, όλα τα άλλα στάδια διαβιούν στο νερό. Η εναπόθεση των αυγών γίνεται με μαζικούς όρους σε ελώδη και στάσιμα νερά.

κουνουποκτονία
αντιμετωπιση κουνουπιων

Ως εκ τούτου αντιλαμβανόμαστε ότι η κουνουποκτονία θα πρέπει να γίνεται στη βάση σχεδιασμού, και όχι με αποκλειστικό στόχο την κατάρριψη των ακμαίων εντόμων όπως είθισται. Εμείς σας παρέχουμε ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα, αποτελούμενη από την προνυμφοκτονία στους χώρους εκκόλαψης, μηχανικού και χημικού τύπου, και από την κυρίως εντομοκτονία για την κατάρριψη των ιπτάμενων εντόμων.

Τόσο τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται, όσο και ο τρόπος εφαρμογής τους, επιλέγονται με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και των μη στόχων εντόμων (π.χ. μέλισσες).

Κάλεσε